Aktakuzë kundër dy zyrtarëve që kishin fyer dhe sulmuar fizikisht një person në stacion policor

Prokuroria

Monitoruar nga Liridon Salihi

09:45 / 30 Qershor 2022
[supsystic-social-sharing id="1"]

Prokuroria Themelore në Prishtinë, njofton opinionin publik se Prokurori i Shtetit, pas zhvillimit të hetimeve, mbledhjes dhe analizimit të provave, ka ngritur aktakuzë ndaj të pandehurve V.M., dhe A.A., të dy zyrtarë policor, raporton Drejtësia Sot.

Sipas komunikatës për media të Prokurorisë Themelore në Prishtinë, të akuzuarve u vihen në barrë veprat penale “Keqtrajtimi gjatë ushtrimit të detyrës zyrtare ose autorizimeve publike” dhe “Lëndimi i lehtë trupor”, të kryera në bashkëkryerje.

Sipas aktakuzës, më 15 qershor 2022, rreth orës 22:40, në Stacionin policor të Fushë Kosovës, të pandehurit, në cilësinë e zyrtarëve policor, në bashkëkryerje, e kanë keqtrajtuar fizikisht dhe psiqikisht të dëmtuarin L.H.

Kësisoj, në përshkrimin e veprimeve inkriminuese, aktakuza thekson se përderisa të pandehurit e kishin ndalur të dëmtuarin në qytetin e Fushë Kosovës, për shkak të një kundërvajtje në trafik, të njëjtit i kishin marrë dokumentet dhe i kishin kërkuar që të paraqitej në stacionin policor.

Kur i dëmtuari kishte arritur në stacion, të njëjtin e kishin vendosur në një zyre dhe gjatë përpilimit të fletë-kundërvajtës, të pandehurit fillimisht e kishin fyer dhe cenuar dinjitetin e pastaj të njëjtin edhe e kanë sulmuar fizikisht, duke e goditur me grushte në fytyrë e më pas me shkelma e grushte në pjesë të ndryshme të trupit.

Me këtë, në bashkëkryerje, të pandehurit kanë kryer veprat penale të lartcekura.

Prokurori i çështjes me rastin e ngritjes së aktakuzës, i ka propozuar Gjykatës që të pandehurit e lartcekur të shpallen fajtor dhe të dënohen sipas ligjit për veprat penale të cila iu vihen në barrë.