Kërkohet paraburgim ndaj një personi për keqpërdorim dhe mashtrim në prokurim publik

Gjykata Themelore , Gjilan

Monitoruar nga Ronita Halimi

14:39 / 23 Nëntor 2021
[supsystic-social-sharing id="1"]

Prokuroria Themelore në Gjilan, Departamenti për Krime të Rënda, ka kërkuar nga Gjykata Themelore në Gjilan, caktimin e masës së paraburgimit ndaj të pandehurit J.M., i cili me urdhër të prokurorit të shtetit gjendet nën masën e ndalimit 48 orësh, raporton Drejtësia Sot.

Sipas kërkesës ekziston dyshimi i bazuar se i pandehuri J.M., pronar i kompanisë “Tribune”, SH.P.K., Prishtinë, ka shkelur rregullat e prokurimit publik gjatë ofertës për dhënien e kontratës së prokurimit publik me titull “Renovimi dhe meremetimi i objekteve spitalore” dhe “Rregullimi i nxehjes qendrore”, në Spitalin e Përgjithshëm të Gjilanit, ashtu që në mënyrë të kundërligjshme, duke paraqitur dokumentacion të rremë, ka arritur të shpallej fitues i tenderit prej 47,058.03 Euro.

Me këto veprime, i pandehuri J.M., dyshohet të ketë kryer veprën penale “Keqpërdorimi dhe mashtrimi në prokurim publik’’, nga neni 415 të Kodit Penal të Republikës së Kosovës (KPRK).

Po ashtu, i njëjti, pa autorizim ka lëshuar dokument në emër të personit tjetër, ashtu që ka prezantuar kontratë mbi vepër, të cilën e ka nënshkruar në emër të dikujt tjetër, ka përpiluar CV dhe referenca me përmbajtje të rreme të kompanisë së tij.

Në këtë mënyrë, i njëjti dyshohet edhe për veprën penale “Rastet e posaçme të falsifikimit të dokumenteve”, nga neni 391 të KPRK-së.

Drejtësia Sot ka raportuar edhe më herët për këtë rast

Monitoruese: Ronita Halimi