Aktakuzë për keqpërdorim të detyrës zyrtare dhe kontrabandë me mallra

Gjykata Themelore , Gjilan

Monitoruar nga Ronita Halimi

09:59 / 21 Tetor 2021
[supsystic-social-sharing id="1"]

Prokuroria Themelore në Gjilan, Departamenti për Krime të Rënda, ka ngritur aktakuzë kundër të pandehurve M.A., dhe N.K., për shkak të veprave penale “Keqpërdorimi i pozitës apo autoritetit zyrtar” dhe “Kontrabandimi me mallra”, raporton Drejtësia Sot.

Lajmi është bërë i ditur nga komunikata për media e dërguar nga kjo Prokurori.

Sipas aktakuzës, i pandehuri M.A., më 05 Tetor 2021, në cilësinë e personit zyrtar – roje pylli, tek autoriteti pyjor në komunën e Kamenicës, me dashje ka keqpërdorur pozitën zyrtare, në atë mënyrë që ka damkosur rreth 12 kubik drunjë, të llojit pishë, edhe përkundër faktit që kjo sasi e drunjëve ishte kontrabanduar nga Republika e Serbisë, me ç’rast ka legalizuar këtë sasi të drunjëve duke i mundësuar të pandehurit tjetër N.K., që të përfitojë duke e dëmtuar buxhetin e Republikës së Kosovës.

Me këto veprime, të pandehurit kanë kryer veprat e sipërshënuara penale, thuhet në fund të komunikatës për media.

Drejtësia Sot ka raportuar edhe më parë për këtë rast.

Monitoruese: Ronita Halimi